Exploring English is een lijn om Engels te leren, te doen en te ervaren. Een materiaal voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar oud. De lijn is ontwikkeld vanuit de visie dat kinderen zelf willen en kunnen leren. Dat zij met de juiste begeleiding en voorbereide omgeving Engels ontdekken, leren begrijpen en leren zichzelf te uiten in het Engels. Kinderen onderzoeken hoe het gebruik van de Engelse taal hun mogelijkheden en hun wereld vergroot.

‘Free the child’s potential and you will transform him into the world.’

Maria Montessori

Wil je het materiaal vasthouden en van alle kanten bekijken? Mail ons even.

Dat kan via info@exploring-english.nl

We vertellen je dan op welke school je kunt gaan kijken.

Hoe ziet Exploring English eruit?

Exploring English wordt geleverd in een houten kast met vijf laden gevuld met werkjes waarmee de kinderen zelfstandig aan de slag kunnen. In de laden zitten houten doosjes met kunststof deksel en een kistje met kunststof kaarten waarop de oefening voor het kind staat. De onderbouwmaterialen worden geleverd in een speciaal frame dat geplaatst kan worden in iedere kast.

Voor iedere bouw is er een kist met inspirations, kaarten waarop uitgewerkte aanbiedingen en lessuggesties voor de leerkracht staan.
Exploring English werkt vanuit thema’s: 10 thema’s voor iedere bouw.

EXPLORATIONS

Elk thema bevat 15 explorations, het zijn de doosjes en de kaarten waarmee kinderen hun wereld in het Engels vergroten door te lezen, te schrijven, te spreken en te luisteren.

WORD BOXES

Passend bij ieder thema zijn er 3 wordboxes. De wordboxes zijn de basis, kinderen vergroten hiermee hun woordenschat.

Picture boxes

De picture boxes zijn een aanvulling op de word boxes. In de onderbouw zijn de afbeeldingen voorzien van een geluidsfragment.

Groundwork

Groundwork is de basis die een kind nodig heeft om de Engelse taal te leren kennen, te waarderen en te oefenen.

EXPLANATIONS

Explanations zijn een onderdeel van groundwork, werkjes met woordsoorten en zinnen. Kinderen ontdekken de wetmatigheden van de Engelse taal.

Inspirations

De Inspirations horen bij de lijn van de leerkracht. Ze zetten een leerinhoud kernachtig neer en inspireren. Ze kunnen gebruikt worden in kleine en in grotere groepen.

Wie zijn wij?

AVE.IK is een onderwijsbegeleidingsdienst, gestart in 2006 door Esther Pelgrom en Liene Hendriksen. 15 Collega’s werken met ons aan krachtig onderwijs, van coach tot auteur, van schoolbegeleider tot interim manager.

Wij hebben er alle vertrouwen in dat kinderen willen en kunnen leren. En vertrouwen in de ander is een prachtige en krachtige basis in relaties en in opvoeding en onderwijs. Wij hebben dus ook vertrouwen in jou.

Naast de begeleiding die we verzorgen, ontwikkelen we ook producten. Exploring English is één van onze producten. Exploring English is ontwikkeld en geschreven door Wyneke de Vries, Suzanne Breeman, Marja Pelser, Michiel van der Veldt, Liene Hendriksen en Esther Pelgrom.